In Memoriam Angela Dekkers

Geplaatst op 14-12-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Peter Arts

  161214 Angela Dekkers                                                                     In Memoriam

                                                                    ANGELA DEKKERS

Angela is er niet meer, en een aantal leden weten wellicht niet meer wie Angela is. Immers toen de conditie van Geer, haar man en jarenlang bestuurslid en havencommissaris, te slecht was om nog te varen, werd de zeilboot 'Vrouwe Geerte' verkocht en langzaamaan werd de band met Windkracht 13 kleiner. Zo gaat dat.

Toch is een herinnering aan Angela zeker op zijn plaats. Angela en Geer zijn leden van de eerste lichting toen het haventje nog naast de huidige haven was gesitueerd. Een wat krakkemikkige steiger waar een twintigtal bootjes lagen.  

Jaren lang heeft Angela een archief beheerd voor de vereniging. Alles hield ze bij, alles wist ze. Van elk onderwerp hield ze een mapje bij waarin alle gegevens werden bewaard en alle knipsels werden opgeplakt op een A4tje. Een echte secretaresse die allerlei dingen op de achtergrond organiseerde, veel meer deed dan iemand wist, maar het viel niet op. Dus in de vergetelheid geraakt.

In de jaren 1985 – 1995 heeft Angela in de redactie gezeten van het clubblad van Windkracht 13. Dat hadden we toen nog. Angela verzorgde het typewerk, schreef artikeltjes en verrichtte alle hand- en spandiensten. Een beroep op haar was nooit vergeefs. Daarnaast was ze altijd gastvrij en aanwezig bij elk evenement van de vereniging.

Angela bedankt.